Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Νέος "φωτισμός" στο Καλλιμάρμαρο





 Νέοι προβολείς μπήκαν στο στάδιο που αποτελεί σύμβολο του Αθλητισμού, αφού εδώ έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, το 1896. Για πρώτη φορά ο φωτισμός σε μνημείο προσαρμόζεται, από ψυχρός γίνεται θερμός, όσο «βαθαίνει» το σκοτάδι. Το Καλλιμάρμαρο είναι ένα από τα μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αφού είναι προσβάσιμο αφού ο κόσμος περνάει όπως και να έχει.



 Επίσης σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1986 είναι μέρα μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον αθλητισμό της. Είναι η μέρα που ο Σπύρος Λούης, ένας απλός νερουλάς από το Μαρούσι μπαίνει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και γίνεται ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. 

 Το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου 1986 στη γραμμή της εκκίνησης 13 Έλληνες αθλητές και 4 ξένοι περίμεναν την έναρξη του πρώτου σύγχρονου Μαραθωνίου δρόμου. Ο Σπύρος Λούης κατάφερε μετά το 32ο χλμ. να ανεβάσει ταχύτητα πλησιάζοντας τον προπορευόμενο Αυστραλό Τέντι Φλακ τον οποίο τελικά άφησε πίσω. Δεν ξέρουμε αν ήταν το κρασί που ζήτησε να πιει περνώντας από ένα καφενείο στο Πικέρμι που έδωσε φτερά στον Έλληνα, η θέληση του ή οι αθλητικές του ικανότητες. Ότι και αν συνέβη το αποτέλεσμα είναι ότι ο τότε 24χρονος Σπύρος Λούης μετά από 2 ώρες 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα ήταν αυτός που μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο, με χιλιάδες κόσμο να τον αποθεώνουν.https://www.youtube.com/watch?v=PX5bT3LZaqo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.