Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

1ος Κολυμβιτικός Διάπλους Κάλαμος - Μύτικας



 Με την υπ’ αριθμόν 31/2021/02.07.2021 απόφαση του , το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», πραγματοποίησε τις διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπελενόρδου) – Φάρος Μύτικα», απόστασης 1587 μέτρων.




Και με τον αριθ.πρωτ.:322/23-6-2021 έγγραφό του προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας, το Νομικό Πρόσωπο ζήτησε την έγκριση για την διεξαγωγή του 1ου Κολυμβητικού διάπλου Μύτικα –Ακτή Επισκοπής Καλάμου.

Είναι μία ιδέα που για πολλά χρόνια ήταν σε συζήτηση και θα  γίνει πράξη φέτος, στις 04/09/2021.

Ήδη υπάρχει από την αρχή ενθαρρυντική εθελοντική στήριξη της προσπάθειας της διοργάνωσης και σε αυτή την υπόθεση συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο πολλά χρόνια, ξέρουν τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να στηθεί σωστά, μιας και μιλάμε για ένα αγώνα στην ανοικτή θάλασσα, όπου υπάρχουν πολλά θέματα ασφαλείας να καλυφτούν και απαιτείται την ημέρα του αγώνα κάποιος ικανός αριθμός εθελοντών να είναι παρόν, για να στηρίξει την διοργάνωση.

Ένας φίλος κολυμβητής μας είπε, ότι η συγκεκριμένη διαδρομή των 1587 μέτρων στην ανοικτή θάλασσα, είναι απαιτητική, γιατί και μεγάλη είναι, αλλά και στο μέσο υπάρχουν ρεύματα. Όπως καταλαβαίνεται χρειάζεται καλή προετοιμασία.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα Αλυζίας και της Κοινότητας Μύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.