Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Η μνήμη του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά, τιμήθηκε στην γεννέτειρά του, τον Αστακό Αιτ/νιας !!!

 



Τιμήθηκε η μνήμη του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη της Σκοποβολής του 1896, στην γεννέτειρά του, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Θεοφιλέστατου Αγιου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου, του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, του Δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, του Προέδρου των Απανταχού Αστακιωτών Χρήστου Μπόνη  και πολλών άλλων προσκεκλημένων.







 Η στιγμή που ο Αστακιώτης Ολυμπιονίκης Παντελής Καρασεβδάς πάει για το χρυσό μετάλλιο κρατώντας το όπλο του. Πηγή: Αριστείδης Μπαρχαμπάς, Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. Αγρινίου, Ιστορική αναδρομή-προεκτάσεις 1893-1967. Έκδοση Ο.Β.Ρ.Π.Π.-Αγρίνιο 1998. 


Ο Παντελής Καρασεβδάς (Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, 1877 - Αγρίνιο, 14 Μαρτίου 1946) ήταν σημαντική προσωπικότητα που πρωταγωνίστησε για δεκαετίες στους χώρους του αθλητισμού, της πολιτικής αλλά και του στρατού. Ήταν Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, σημαίνον στέλεχος του Κόμματος Φιλελευθέρων, Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, αλλά και με σημαντική στρατιωτική συνεισφορά στους εθνικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.