Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας (42 χλμ.)


 Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 40ου Κλασικού Μαραθωνίου.. 

 Είναι η διαδρομή του αρχαίου Αθηναίου οπλίτη της Μάχης του Μαραθώνα, του Φειδιππίδη, του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, του Γιάννη Κούρου.



 Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται Μαραθώνιοι, αλλά δεν είναι η ίδια διαδρομή με τη δική μας. Τη διαδρομή του Φειδιππίδη που έφερε το μήνυμα της νίκης επί των Περσών από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα στη πόλη της Αθήνας. 




 Αφού είχε πάει ήδη στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια και γύρισε στην Αθήνα, πολέμησε στη μάχη του Μαραθώνα, έκανε την Κλασική Διαδρομή που κάνουμε εμείς σήμερα. Και μπαίνοντας στην Αθήνα είπε " Νενικήκαμεν " και ξεψύχησε.



Η κλασική διαδρομή είναι μια πρόκληση για τον καθένα που την κάνει για πρώτη φορά, ακόμα και για αυτόν που την επαναλαμβάνει.

 Ο υπεραθλητής Γιάννης Κούρος γράφει στο βιβλίο του " Το εξαήμερο του αιώνα ", « Όταν το σώμα παραδίδεται, τότε μόνο η δύναμη της θέλησης μπορεί να το ενεργοποιήσει. Δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει στο μυαλό, στην ψυχή ενός δρομέα, στις αισθήσεις του και πέρα από αυτές... στην προσπάθεια του να αρνηθεί  το σώμα του. Ο δρομέας που είναι σε θέση να συνεχίσει, είναι αυτός που έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση σε ένα μεταφυσικό επίπεδο. »

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια είναι μια συναρπαστική διαδρομή που αξίζει να δοκιμάσει να τρέξει ο κάθε δρομέας. Και να θυμάστε ότι τρέχοντας στην Κλασική διαδρομή τρέχεις 2.500 χρόνια Ιστορίας. 

Καλό δρόμο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Χρυσικός Βλάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.