Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κερκίνη – Ένα ζωντανό παράδειγμα αγαστής συνύπαρξης

 


Τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί από ώρα πάνω από τη δασόπυκνη κορυφή του Μπέλες άρχισαν να κατρακυλούν σαν αφρισμένα κύματα προς την κοιλάδα. Ένας δυνατός άνεμος διαδέχθηκε την άπνοια που επικρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τα νερά της λίμνης άρχισαν να ταράζονται. ...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

O δήμος Λευκάδας θα διεκδικήσει Υπεράκτιο αιολικό

 



Εγκρίθηκε την Τετάρτη 19/1/2022 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα NESOI, για χρηματοδότηση στην 2η πρόσκληση του προγράμματος New Energy Solutions Optimized for Islands (NESOI), με διακριτικό τίτλο πρότασης «Ανάπτυξη γαλάζιας οικονομίας για μια πράσινη Λευκάδα».

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Μπούμστος κάτω από τα μάτια των Rafale ( Βίντεο )

 


Δείτε βίντεο που τράβηξαν τα Mirage που υποδέχτηκαν τα Rafale πάνω από τα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Μπούμστος. Καθώς και την ηπειρωτική Ελλάδα με το Μύτικα, την Πάλαιρο κλπ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας



Αστακός 20.1.2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ

ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. ‘’Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ’’

ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 Ας ΕΝΩΣΕΙ (επιτέλους), η ερειπωμένη γέφυρα την περιοχή του Ευήνου!


Η κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου έφερε στο φως δύο ειδών σημαντικά ζητήματα.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Εντάχθηκε η πρόταση της πρόσκλησης ΑΤ14: «Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου», με προϋπολογισμό 37.200 €



Στις 11 Ιουνίου 2021, με επίσημο δελτίο τύπου η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε με λεπτομέρεια για δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 €, για ένταξη σε πολλαπλές δράσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ).

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ξεκλειδώνει ...

 




Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία πολύπλοκη κατασκευή, φτιαγμένη από χαλκό, τοποθετημένη μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900. Βρέθηκε σε βάθος 60 μέτρων από σφουγγαράδες σ' ένα ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα, μαζί με αγάλματα, όπως ο γνωστός «Έφηβος». Αποτελούσαν πολύτιμα αντικείμενα, που μετέφερε ρωμαϊκό πλοίο από τη Ρόδο στη Ρώμη επί εποχής Ιούλιου Καίσαρα στα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΟΡΗ








 Στα Ακαρνανικά όρη σχεδιάζονται ΑΣΠΗΕ άνω των 35 ανεμογεννητριών συνολικά, εμφανιζόμενοι με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, ήτοι «ανεμογεννήτρια – ανεμογεννήτρια».

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Στην Ελλάδα επιστρέφει το θραύσμα του Παρθενώνα από το Μουσείο Antonino Salinas στο Παλέρμο της Ιταλίας




Επιστρέφει στην Ελλάδα το «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο, προκειμένου να εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης για διάστημα οκτώ ετών. Η ιδιαιτερότητα αυτής της επιστροφής δεν έγκειται στην μακροχρόνια κατάθεση ('deposito') του θραύσματος στο μνημείο που ανήκει, τον Παρθενώνα, και στο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά στην προοπτική που έχει ξεκινήσει από την περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας προς το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε αυτό να παραμείνει σε μόνιμη βάση ('sine die') στο Μουσείο Ακρόπολης.

Πρόκειται για απόσπασμα του λίθου VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα, όπου απεικονίζονται οι θεοί του Ολύμπου καθιστοί, παρακολουθώντας την παράδοση του πέπλου στην Αθηνά, την Πολιούχο θεά της Αθήνας. Απεικονίζει τα κάτω άκρα της Θεάς Αρτέμιδας, μεταξύ άλλων Θεάς του κυνηγιού, η οποία ατενίζει προς την πομπή των Παναθηναίων, που προσέρχεται προς τον μεγάλο ναό.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Θραύσματα του Παρθενώνα αποδόθηκαν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μουσείο Ακρόπολης

 


Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχτηκε δέκα θραύσματα του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα, τα οποία παραχώρησε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ).

Πρόκειται για θραύσματα, με μέγιστο ύψος 32 εκατοστά, τα οποία φυλάσσονταν στις αποθήκες του ΕΑΜ, όπου τα εντόπισε, τα ταύτισε και τα δημοσίευσε ο αείμνηστος αρχαιολόγος Γιώργος Δεσπίνης, κορυφαίος ερευνητής της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής.