Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Κατάλληλες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας




 Με απόφασή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ορίζονται για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2024 ως κατάλληλες για κολύμβηση με εξαιρετικής ποιότητας θαλάσσια ύδατα και λαμβάνοντας υπόψιν την υγιεινή της ακτής, τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Αγία Λυδία η Φιλιππισία πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή



 Ο Απόστολος Παύλος βρίσκεται εις την Τρωάδα με τους συνεργάτες του. Βλέπει σε όραμα ένα Μακεδόνα να του λέγει «Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησαν ημίν» (Πράξ. 16,9).Η έκκληση Μακεδόνα που τον καλεί να πάει εις την Μακεδονία για να τους βοηθήσει. Αλήθεια τι είδους βοήθεια θα μπορούσε να παράσχει ο απόστολος Παύλος παρά το κήρυγμα της Αληθείας. Ο Απόστολος το όραμα ως θεϊκό μήνυμα και αποφασίζει να μεταβεί στην Ελλάδα. Με τους εκλεκτούς συνεργάτες του Τιμόθεο, Σίλα και Λουκά φθάνει με καράβι εις την Νεάπολη(σημερινή Καβάλα) και από οδηγούνται εις τους Φιλίππους.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

14 Ιουνίου 1987 Το έπος της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ !!!




 14 Ιουνίου 1987 Σαν  σήμερα.. Σαν ψέμα.. Ήταν που η εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ στην ιστορία της, κάνοντας όλους τους Ελληνες να πανηγυρίζουν ξέφρενα.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ντοκιμαντέρ Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού

 

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου

 


 Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος, η ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου από τον οθωμανικό ζυγό. Τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.