Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Operation Star - Επιχείρηση Άστρο : Η νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα

 



Το « Operation Star » θα είναι η επόμενη ταινία του Βασίλη Τσικάρα. Ο σκηνοθέτης των ταινών, « Έξοδος 1826 » και « Πολιορκία », επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από δύο χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες δουλειές του, το « Operation Star » θα έχει πολεμικό - ιστορικό χαρακτήρα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.





Ο Βασίλης Τσικάρας μετά τις ανεπανάληπτες ταινίες του 1821, επιστρέφει με μια ταινία που θα μας μεταφέρει στο 1943. Το « Operation Star » είναι μια ταινία που λαμβάνει χώρα στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. To φιλμ είναι μια νέα παραγωγή της Aratos Film. Η υπόθεση έχει να κάνει με μια καταδίωξη δύο αντρών από μια διμοιρία Γερμανών. Η ιστορία ξεκινά μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολιοφθοράς Ελλήνων και Βρετανών στρατιωτών εναντίον των Γερμανών. Σε αυτήν θα πρωταγωνιστήσουν ο Κωνσταντίνος Λάγκος, ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, ο ίδιος ο Βασίλης Τσικάρας και ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου από τη Μεγαλόνησο. Στο πλάι τους θα βρίσκονται ο Μανώλης Σαββίδης (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σκηνικά και τα κοστούμια της ταινίας) και η Ευτυχία Ψωμά. Ο Βασίλης Τσικάρας έχει συνεργαστεί ξανά με τον Λευτέρη Δημηρόπουλο για την ταινία «Πολιορκία».



Το « Operation Star » ή αλλιώς « Επιχείρηση Άστρο » είναι μια δραματική ταινία που βασίζεται τόσο σε αληθινά γεγονότα όσο και στην μυθοπλασία. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει 3 επίσημα teaser από το κανάλι της Aratos στο YouTube, τα οποία μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω:




Τη μουσική του « Operation Star » υπογράφει ο Γιάννης Κριβέρης, ενώ το βασικό τραγούδι ερμηνεύει η Μαντώ. Ο « Όρκος τιμής » είναι ένα τραγούδι σε στίχους του Βασίλη Τσικάρα που τραγουδά με μοναδικό τρόπο η δημοφιλής τραγουδίστρια. Γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται στο Όρος Πάικο, στην Κρώμνη του Δήμου Πέλλας και στα Γιαννιτσά.

Βλάσης Χρυσικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.