Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

"Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα" με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του μεγάλου ποιητή

 


 Σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά θα μεταφέρει στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα», στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράφει τη σκηνοθεσία.


Η παράσταση αποκαλύπτει την ευαίσθητη πλευρά του ποιητή και τον έρωτά του με την αιώνια γυναίκα «μούσα», που αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του.


Ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη δική του ευρηματική σκηνοθετική ματιά αναδεικνύει τη δύναμη και τις αδυναμίες του ποιητή στην πάλη του με τον χρόνο και την απώλεια.


Το βιογραφικό-ποιητικό κείμενο της παράστασης έχει γράψει η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου ενώ η πρωτότυπη μουσική με μελοποιημένα ποιήματα από την ερωτική ποίηση του Παλαμά ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.


Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και θα παρουσιαστεί σε πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Παλαμά, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι,  Αθήνα και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.