Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
 Προς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Γιατί προτείνουμε την 20η Μαρτίου;

Γιατί αν τότε ουσιαστικά κλείσει η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, θα αποτελέσει την αποφράδα μέρα της καθολικής του απαξίωσης. Αυτό πρέπει να αποτραπεί!

Γιατί προτείνουμε συντονισμένες αγωνιστικές μορφές δράσης σε όλο το Νομό και την Περιφέρεια;

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Δεν είναι μόνο η Κατερίνα Βογιατζή, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που παραιτήθηκε. Αρχές Γενάρη είχε παραιτηθεί η Ελένη Ιωαννίδου, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Λίγο μετά, η αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Πατρούλα Μανωλοπούλου, που η εξοντωτική δουλειά στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών την ανάγκασε να παραιτηθεί και να πάει να δουλέψει στην Κύπρο.

Είναι μακρά η λίστα των γιατρών του ΕΣΥ που παραιτούνται. Εντός του 2022 αποχώρησαν από το ΕΣΥ 400 γιατροί. Πολλοί ξενιτεύονται και προστίθενται στους 20.000 Έλληνες γιατρούς που εργάζονται στο εξωτερικό. Φεύγουν επειδή οι συνθήκες εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων και των πολλαπλών ελλείψεών τους, έχουν πλέον καταστεί επικίνδυνες και για τους ίδιους. Το αίσθημα ευθύνης και η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν.

Την ίδια ώρα με νομοθετική ρύθμιση που τώρα συζητείται στη Βουλή, το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων μετατρέπεται σε ιδιωτικού δικαίου, ενώ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω ελλείψεων προσωπικού, τα τακτικά χειρουργεία προγραμματίζονται 8 έως 10 μήνες μετά τη διάγνωση. Ο κατάλογος της κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι δυστυχώς ατελείωτος σε όλη τη χώρα, την Περιφέρεια και το Νομό μας.

Γι’ αυτό επιβάλλεται συντονισμός των αγωνιστικών δράσεων και ενεργειών παντού και ιδίως στην περιοχή μας. Τη μορφή τους θα την αποφασίσουν οι ίδιοι οι συλλογικοί φορείς.

 

ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.