Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πρεμιέρα της ιστορικής ταινίας « Πέντε 5 » του Βασίλη Τσικάρα

 



 Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα «Πέντε Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης».

 Πρόκειται για μια ιστορική ταινία που αναφέρεται και στους Πέντε Νεομάρτυρες της Σαμοθράκης, μια ταινία στην οποία έχουν ενταχθεί και 4-5 ήρωες της Θράκης για να δοθεί το ερέθισμα, όπως τονίζει, στους ιστορικούς να βασισθούν στην ταινία, να συνεχίσουν την έρευνα τους και οι νέες γενιές να αναρωτηθούν τι έγινε εκείνη την περίοδο στην περιοχή αυτή.

 Ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών παίρνει μέρος στην ταινία αυτή τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν  από το Σουφλί και προς τα νότια του Νομού, όπως Λουτρά, Απαλός,  Νίψα, Νέα Μάκρη και αλλού.




 Γνήσιος Θρακιώτης ο Βασίλης Τσικάρας τονίζει ότι «παραδίδουμε μια πολύ όμορφη ταινία στους Έλληνες, στη Θράκη μας, ώστε να έχουμε πλέον ένα σημείο αναφοράς για την Επανάσταση του 1821 την Θράκη και το Ολοκαύτωμα .»


 Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

Αναμένουμε παραστάσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα για να μας θυμίσουν ξεχασμένα Ιδανικά και Ήρωες !!!!

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.